Laatste nieuws

Afgeleverd

23.03.2013

   afgeleverd                &

LOGO-NAGEL 300dpi wit


Landini Noord is een
Dealer van Louis Nagel
www.louisnagel.com

SM 310 FP KC

Soort maaier

Schijvenmaaier

Type

Frontmaaier

Machinebeschrijving

SM 310 FP KC

Driepuntsaanbouw categorie

Snelkoppel driehoek

Werkbreedte ca.

3,00

Capaciteit ca. ha/h

3,50

Aantal maaischijven

6

Benodigd vermogen ca. kW/PS

66/90

Aftakas toerental t/min.

1000

Gewicht ca. kg

954

Extra informatie

SM = SchijvenMaaier FP = Front Pendelbok FZ = Front getrokkenbok KC = Kneuzer met veertanden RC = Rollenkneuzer TL = TurboLift systeem (bodemdruk ontlasting)

 

FELLA front schijvenmaaiers met pendelbok lopen bijzonder soepel en kunnen eenvoudig worden aangebouwd. De ophanging van de maaiunit in het zwaartepunt boven de pendelas en de veerontlasting bij het topstang-aankoppelpunt op de trekker zorgen voor een gelijkmatige belasting over de gehele werkbreedte.

 

 • Een hydraulische aansluiting is niet nodig.
 • Eenvoudig en degelijk aangedreven. Standaard links- of rechtsom draaiende aftakas met overbelastingskoppeling en vrijloop
 • FP uitvoering is zeer prijsgunstig.
 • 6 Grote schotels, geen binnenschoen en het ver naar voren liggende snijpunt van de maaimessen alsmede de wigvormige balk zorgen ook onder de moeilijkste omstandigheden voor een nauwkeurig maaibeeld.
 • SM 310 FP-KC heeft met breedspreidplaten (accessoire) een zeer luchtige en gelijkmatige verdeling van het zwad of indien de platen van de kneuzer naar binnen gericht worden een goed zwad voor de opraapwagen.
 • SM 310 FP-RC is variant met rollenkneuzer welke geschikt is voor vlinderbloemig gewas zoals luzerne.

  Men onderscheidt twee kneuzertechnologieën, kneuzers met veertanden (KC) en rollenkneuzers (RC). FELLA kneuzers met veertanden (KC) hebben de volgende voordelen:

 • Een groot aantal tanden (standaard tandbeveiliging) wat de intensiteit verhoogt en de brokkelverliezen minimaliseert.
 • Het gewas wordt door de zeer hoge omtreksnelheid van de maaibalk opgepakt (afgezogen) waarna het vervolgens door een tegenkam (ipv gewasplaat) wordt getransporteerd. Deze tegenkam (zie animatiefilm) kneust het gewas intensief (4 standen mogelijk) en trekt het tegelijkertijd uitelkaar waardoor het zeer luchtig word verspreid. De zon en wind hebben hierdoor grotere invloed op het gewas.
 • Door de kleine diameter van de kneuzer is er relatief minder vermogen nodig en kan de kneuzer zeer dicht achter de maaibalk worden gemonteerd waardoor het gewas van de maaibalk zijn snelheid niet verliest. Hierdoor zijn de FELLA maaiers met kneuzer zeer compact.
 • Brede gewasdoorvoer voor een hoge doorvoercapaciteit van het gewas.


Onze gerenomeerde partners

Gaspardo  Sigma4 Landinilogo Maschio  Fella